Achtergrond
Taal: Nederlands (geactiveerd) Language: English
Volg de Valuaskroket op Facebook Volg de Valuaskroket op Twitter Contact
  • Valuaskroket - Smaakvol en bewust snacken - Achtergrond
  • Valuaskroket - Smaakvol en bewust snacken - Achtergrond

Achtergrond

Visie

Smaakvol en bewust snacken

De snackcultuur in Nederland verandert langzaam. Er is - terecht - meer aandacht voor kwalitatief betere en meer gezonde snacks. De Valuas Kroket was zijn tijd ver vooruit, al in 2004 besloot Meesterkok Eric Swaghoven van sterrenrestaurant Valuas in Venlo een luxe rundvleeskroket te ontwikkelen waarin alleen de allerbeste ingrediënten verwerkt zijn.

Inmiddels telt de Valuas Krokettenlijn bijna 40 verschillende smaken en formaten.

Voor onze kroketten en bitterballen gebruiken we zoveel mogelijk duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerde ingrediënten van hoge kwaliteit. Zo zit in de rundvleeskroket 45% rundvlees van de meest smaakvolle delen van het rund, maken we onze zalmkroket met de exquise Bawykov-zalm en vullen we de garnalenkroket met Hollandse garnalen en gebruiken we garnalenbisque als basis voor de bouillon. In onze kroketterie rollen we onze kroketten nog met de hand. Toegevoegde kunstmatige stoffen laten we natuurlijk achterwege. Het resultaat is een ambachtelijke, smaakvolle en goedgevulde kroket met eerlijke ingrediënten.

De Valuas Kroketterie maakt ook kroketten op maat. Daarnaast ontwikkelt de Kroketterie op aanvraag ook andere producten en kan zij ingeschakeld worden voor het verbeteren van bestaande producten. Alles, indien gewenst, met private label!

Genieten van een Valuas-snack is genieten van het Valuas-moment.

Ontwikkeling

Ons assortiment bestaat uit een twintig kroketten in verschillende vormen en maten. Allemaal ontwikkeld en geproduceerd in onze eigen Valuas kroketterie. Na wens van de klanten maakt de Valuas kroketterie ook bitterballen of kroketten op maat. Op ambachtelijke wijze maakt chef Eric Swaghoven kroketten en bitterballen waarbij ons motto "smaakvol & bewust" voorop staat.

Nieuwe ontwikkelingen zijn onder andere de glutenvrije Valuas kroket, oven-airfryer kroket en bitterbal.

Oorsprong

De Valuas kroket komt uit de keuken van hotel-restaurant Valuas in Venlo, bekroond met een Michelinster. Een perfecte basis voor een sterrenkroket.


 

 

Eric Swaghoven met de Valuaskroket